Favori Tatlım Revani Tarifi

Revani tarifi

İşte benim favori tatlılarımdan biri. İstediğim bu tadı tutturabilmek için bıkmadan usanmadan bir çok revani tarifi denemiştim. Her girişimimin sonucunda “Ihhh.. istediğim tat bu değil” demiş, istediğim kıvamı bulana kadar ise inatla bir sürü tarif denemekten vazgeçmemiştim. Bir kaç ay önce beklenen buluşmamız nihayet gerçekleşti, ben istediğim revani tarifime o da bana ve müşterilerimize kavuştu : ) Sünger görünümlü, lezzetli mi lezzetli tatlımızın malzemelerine geçelim.

mükemmel revani tarifinin püf noktaları

Revani Tarifi Malzemeleri

  • 8 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak fazla irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;
4.5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Ben çok şekerli şerbetleri sevmediğim için bu ölçüleri kullanıyorum, yoğun şekerli şerbetten hoşlanıyorsanız ölçüyü biraz arttırabilirsiniz. Şerbet yapımı için, su ve şeker karıştırılıp kaynatılır. 5 dakika sonra limon suyu eklenir. 2-3 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır.

Pandispanya yapar gibi yumurta sarıları ve akları birbirinden dikkatlice ayırılır. Yumurta akları mikserle 10 dakika kadar iyice çırpılır. Ayrı bir kap içerisinde ise yumurta sarıları 2-3 dakika çırpılıp daha sonra içerisine toz şeker eklenip homojen bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edilir. Bu aşamada mikserle işimiz bitmiş oluyor.

Yumurta sarılarının içine eklenen yumurta akları tahta bir kaşık yardımıyla, yumurta aklarını söndürmemeye çalışarak dikkatlice karıştırılır. Hemen ardından irmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.  Yağlanmış kalıba (Paşabahçe’nin büyük boy kare borcamı) boşaltılır. İçerisinde kalan hava kabarcıklarının çıkması için kalıp tezgaha bir kaç kez vurulur.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilmeye bırakılır. Benim fırınımda 45 dakikada pişiyor.

Revani sıcak, şerbet ise ılık olmalı. Revani fırından çıktıktan sonra ılık olan şerbet kaşık kaşık revaninin üzerine dökülür. Şerbeti daha iyi emmesi için kürdanla revaninin üzerine delikler açabilirsiniz. Soğuduktan sonra dilimleyip servise sunabilirsiniz.

Ölçü verirken genelde bardak ölçüsü kullanıyorum ama piyasada farklı büyüklükte bardaklar mevcut. Tariflerimde kullandığım bardak, Paşabahçe’nin klasik su bardağıdır. (200 ml.)

Afiyet olsunn:)

Güneşte kurutulmuş çilek reçeli tarifimi denediniz mi?

Yorum Yaz

10 Yorum

  • Müthiş oldu,evdekiler bayıldı,beş yıl sonra bu tarifi denemek nasipmiş demekki,çok teşekkür ederim bana bu güzel duyguyu yaşattığınız için.

    Sevgiler…

  • Sevgili Selen,
    Tarifdeki ölçüler büyük kare borcam içindir, malzemeyi yarı yarıya indirirseniz ona denk gelecek daha küçük bir kalıpla da aynı sonucu elde edebilirsiniz. Hatta ben de aynı sizin gibi düşünüp bir ara yuvarlak pandispanya kalıbında da denemiştim.Sonuç güzeldi endişe etmeyin.:)

    Afiyet olsun:)
    Sevgiler,
    Nalan

  • Sevgili nalan revanin görüntüsü çok cezbedici ilk fırsatta demek istiyorum biz üç kişiyiz ve kilolara da dikkat etmek uğruna genelde ben yaptığım şeyleri çok yememek içn yarım ölçü yapıyorum acaba burda ki malzemeleri yarım ölçü yapıp küçük kalıpta pişirsem aynı sonuçu alabilirmıyım cevaplarsanız sevinirimm Sevgiyle kalın:) Selen

  • Merhaba Nalan hanım,revani çok güzelgörünüyor, bu kadar aramalardan sonra eminim ki tadıda müthiştir, ellerinize sağlık.Muhakkak en kısa zamanda sizin tarifi deneyeceğim.Sadece bişey merak ediyorum,bu revaniyi yapmak için kalıbın ölçüsü ne kadar olması lazım?Şimdiden teşekkürler.
    Başarılarınızın devamını diliyorum..
    Sevgiler..

  • Hem nazik ziyaretleriniz için hem de sizlerin bloglarından haberdar olma fırsatı sunup güzel tariflerinizi inceleme fırsatı da vermiş olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.

    Sevgiler,
    Nalan

  • NAlan valla çok güzel görünüyor revani. Aynı yengemin yaptığı gibi. Ellerine sağlık. Ben acaba şurubunu ayarlayabilir miyim diye korkuyorum. Ama deneyeceğim senin tarifi. O kadar güzel ki aklımı çeldi. 🙂
    Sevgilerimle…

  • Merhabalar nalan hanimcigim,sayfaninizi yeni tanidim cok guzel tarifler var.ayni zamanda koymusuk revaniyi benimde cok sevdigim bir tatli.ellerine saglik,bende seni bekliyorum sayfama.

    Sevgilerimi gonderiyorum.

  • Merhaba revani çok güzel olmuş elinize sağlık.Çok severim revaniyi.Bu hafta sürekli kek yaptım durdum.Biraz özlemem için ara vermem gerek..sevgiler..neriman

  • Nalan hanim harikasiniz ne yiyeyim tarifiniz ve revaninin görünümüde harika ellerinize saglik eminim dükkaniniz hic bos kalmiyordur hem ev yemegi hemde lezzet leposu ayni yerde sizlere basarilar islerinizde sevgiler…